Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Har du kollen : utökad säkerhetskontroll

Har du kollen : utökad säkerhetskontroll

Inbunden bok. STR service AB. 2:4 uppl. 2016. 52 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. "Har du kollen" är ett komplement till Köra lastbil eller Köra buss och hjälper dig att få en samlad bild över säkerhetskontroll för C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE. - Syftet med säkerhetskontroll är att du ska hitta eventuella fel och brister på ditt fordon innan du ger dig ut och kör med det. Om fordonet inte är ok kan det innebära en risk både för dig själv och för andra. - Vissa funktioner är så viktiga att du ska kolla dem ofta och regelbundet. Det gäller i högre grad för dig som yrkesförare än för “vanliga” bilister. - Häftet har inget facit utan det är du själv som skapar ditt eget facit tillsammans med din lärare under utbildningen eller enskilt. - Komplettera med läroboken Köra lastbil eller Köra buss. I Transportstyrelsens föreskrifter om förarprov, behörighet C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D och DE (TSFS 2012:46, 47, 48 och 49) står det att en säkerhetskontroll ska utföras i samband med provet. Du ska även kunna motivera vad som kontrolleras och varför. Du ska kunna beskriva risker och konsekvenser och föreslå åtgärder även om du inte upptäckt några fel. Boken produceras av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186737931
Titel
Har du kollen
Förlag
STR service
Utgivningsår
2013
Omfång
48 sidor
Bandtyp
Board book
Språk
Svenska
Baksidestext
Har du kollen är ett komplement till Tungboken och lärarledd undervisning.

Fordonskunskapens viktigaste syfte är att du ska lära dig att upptäcka eventuella fel på ditt fordon. Detta är en trafiksäkerhetsfråga. Om ditt fordon inte är i fullgott skick kan det utgöra en risk både för dig själv
och dina medtrafikanter.

Det finns också ett psykologiskt skäl till att du inte ska köra omkring i ett bristfälligt fordon. Om du vet att ditt fordon inte fungerar korrekt är det lätt hänt att din uppmärksamhet alltför mycket koncentreras på
fordonet. Din skärpa i körningen och din uppsikt på annan trafik blir med andra ord avtrubbad.

Vissa funktioner på fordonet är så viktiga att du bör kolla dem med täta och regelbundna mellanrum. Detta gäller givetvis i ännu högre grad för yrkesförare än för ”vanliga” bilister.

I ”Transportstyrelsens föreskrifter om förarprov, behörighet C, CE D, och DE”, TSFS 2011:14 ,15, 16 och 17 står det att en säkerhetskontroll ska utföras i samband med förarprovet.

Efter kontrollen ska du även kunna motivera vad som kontrolleras och varför. Du ska också kunna beskriva risker och konsekvenser vid brister och fel samt föreslå åtgärder även om du inte upptäckt några fel.

Trafikverket har gjort ett underlag där du hittar vad som ska ingå i säkerhetskontrollen. Du kan ladda ner den från Körkortsportalen www.korkortsportalen.se.

De områden som endast gäller för vissa körkortsbehörigheter är markerade med motsvarande bokstavsbeteckning, C för lastbil, D för buss, CE för lastbil med tungt släp och DE för buss med tungt släp.