Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Spotlight

Spotlight

DVD movie. 2015.

Very Good Condition. Sleeve in Very Good Condition. Textat på engelska. Ej svensk text.
Spotlight är en amerikansk biografisk dramafilm från 2015, regisserad av Tom McCarthy och skriven av McCarthy och Josh Singer.
Filmdatabasen Internet Movie Database, IMDb ger denna film betyget 8,1.
Filmen följer The Boston Globes "Spotlight"-team, den äldsta kontinuerligt verksamma tidningsundersökande journalistenheten i USA, och dess utredning av fall av utbredda och systemiska övergrepp mot barn i Bostonområdet av många katolska präster. Även om handlingen var original, är den löst baserad på en serie berättelser från Spotlight-teamet som gav The Globe 2003 års Pulitzerpris för offentlig tjänst. Filmen har en ensemblebesättning inklusive Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d'Arcy James, Liev Schreiber och Billy Crudup.

Spotlight visades i Out of Competition-delen av den 72:a Venedig internationella filmfestival, Telluride Film Festival och Special Presentations-delen av Toronto International Film Festival 2015. Den släpptes den 6 november 2015 av Open Road Films och tjänade 98 miljoner dollar över hela världen. Den fick brett kritikerros, med kritiker som lovordade rollbesättningens prestationer, historisk noggrannhet och manus; den vann ett flertal skrå- och kritikerföreningspriser och utsågs till en av de bästa filmerna 2015 av olika publikationer. Spotlight vann Oscar för bästa film, tillsammans med bästa originalmanus, från sex totala nomineringar, vilket gjorde det till den första vinnaren för bästa film sedan The Greatest Show on Earth (1952) som bara vann en annan Oscar. Filmen vann också Screen Actors Guild Award för enastående prestation av en roll i en film.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish Bokhjälpen