Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Funktionell familjeterapi : en manual

Funktionell familjeterapi : en manual

Softcover book. Palmkrons Förlag. 2007. 130 pages.

Very Good Condition. I mycket gott skick
Namnad och understrykningar förekommer i boken

Rare-Mycket svår att komma över


I metoden funktionell familjeterapi (FFT), som började utvecklas av James F Alexander i slutet av 1960-talet, utgår man från två familjefunktioner som är särskilt centrala: närhet och distans i föräldra-ungdomsförhållandet och hierarkiförändring i familjen. Terapeuten undersöker i de tidiga samtalen hur den unges symptom påverkar dessa funktionsområden. Alla familjemedlemmars relationsbehov undersöks utifrån den funktion beteendet fyller i form av närhet eller avstånd. Behandlingen, som följer en manual indelad i fem faser, har utvärderats i en lång rad forskningsstudier och har i USA godkänts som ett av Blueprintprogrammen för evidensbaserad behandling. I Sverige har metoden använts i 15 år

Boken vänder sig till yrkesverksamma socionomer, psykologer och familjebehandlare i socialtjänsten och i barn- och ungdomspsykiatrin samt till studerande på socionom- och psykologutbildningen och på olika familjeterapiutbildningar.

Se även mina övriga annonser på böcker och filmer för samfraktning

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789189638167
Title
Funktionell familjeterapi : en manual
Author
Sexton, Thomas L.
Publisher
Palmkrons Förlag
Year of release
2020
No of pages
130 pages
Binding
Häftad
Size
181 x 240 mm Spine width 8 mm
Weight
282 g
Language
Svenska
Description
Manualen beskriver modellen Funktionell familjeterapi (FFT) och hur man praktiskt genomför den. FFT är en mångsidig modell med syfte att hjälpa ungdomar i riskzonen och deras föräldrar. I systemet runt FFT ingår, förutom den evidensbaserade familjeterapin, FFT, en omfattande bedömning och analys av klientsystemet, kvalitetsmätning samt utbildning inkluderande handledning och implementering av en modellen.Manualen, som beskriver modellen, riktar sig till två olika grupper av läsare. Den kommer att vara en introduktion och översikt i FFT för den ena gruppen. Vi tror att administratörer, chefer och andra beslutsfattare genom manualen kommer att ha tillräckligt underlag för att besluta om FFT-modellen är överensstämmande med personal, behandlingsuppdrag och klientbehov. Den som kommer att fortsätta med FFT är den andra och största gruppen läsare av manualen. Du kan utveckla din kompetens som FFT-terapeut genom att använda manualen som plattform. Du går igenom en utvecklingsprocess för att bli en kompetent FFT-terapeut och det innebär att du börjar med att studera manualen och delta i utbildningen och handledningen, för att ha möjlighet att blir certifierad FFT-terapeut.