Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Ting för lek och tanke : leksaker i historien

Ting för lek och tanke : leksaker i historien

Softcover book. Historiska Media. 1 ed. 1999. 106 pages.

Condition As New. Omslag med obefintliga bruksspår (mini-stötmärke nedtill fram, men inget som påverkar inlagan). Perfekt rygg. Inlagan i nyskick/toppskick, verkar oläst.

Innehåll:

Denna bok är ett måste i samlingen för Leksaks-samlaren. Här finns all info du kan tänka dig om leksaker. Alltifrån de första leksakerna i forntiden till, antika och sedan moderna leksaker. Även bra info om samlarleksaker och dyra leksaker för den som söker en bra guide att utgå ifrån.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9188930572
Title
Ting för lek och tanke
Author
Lönnqvist, Bo
Publisher
Historiska Media
Year of release
1999
No of pages
106 pages
Binding
Inbunden
Language
Svenska
Description
Vad är egentligen en leksak? När i historien förvandlades en sak för lek till en leksak? Det är några av huvudfrågorna i "Ting för lek och tanke".

Författarna skildrar leksakens mångskiftande historia ur bredast möjliga perspektiv. Det anmärkningsvärda är att leksaker i högsta grad är saker för vuxna. Det är vuxna som formger, tillverkar och marknadsför föremålen - ofta till andra vuxnas glädje! Sedan leksakens intåg i mitten av 1800-talet har fantasin flödat och den kommersiella leksaksindustrin växer hela tiden.

På senare tid har leksaker även blivit älskade samlarobjekt. Detta avspeglas inte minst i de många privatsamlingar som bildat grundstommen i museisamlingar. I boken beskrivs flera värdefulla utställningsföremål, till exempel Karl XII:s gunghäst från 1680-talet. Bo Lönnqvist är professor i etnologi vid Jyväskylä universitet i Finland. Johan Silvander är intendent på Nordiska museet i Stockholm. "Ting för lek och tanke" ingår i serien Illustrerad historia som utges i samarbete mellan museet Kulturen och Historiska Media.