Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Herakles : ljudbok (CD)

Herakles : ljudbok (CD)

Audiobook. Bonnier Audio. 2006.

Condition As New. Sleeve As New. Mycket fint exemplar. Några minimala hanteringsspår, för övrigt i nyskick.

6 CD-skivor i pappask. Speltid ca 7 tim. Uppläsare: Reine Brynolfsson.

"Gudarna har skapat världen och gjort sitt. Nu skall vi ställa den tillrätta!" Så säger Herakles och tar på sig den uppgift som skulle göra honom till den störste av alla hjältar i mänsklighetens minne. Han genomkorsade världen och märkte den med sin kropp på samma sätt som två tusen år senare Kristus gjorde det med sin lära. Herakles var kroppens Kristus.

Det outplånliga avtryck som Herakles lämnade hos människorna betalade han ett pris för: friheten, rättvisan, kärleken. Vi följer Herakles steg för steg: från osäker och stammande pojke till åldrande krigsherre. Kallifatides roman fångar, förstärker och förmedlar mytens skönhet.

Herakles är den mest populäre av alla grekiska heroer, en antik mytgestalt och son till Zeus och Alkmene. Han tvingades genomföra tolv storverk, bland annat att rensa kung Augias stall, fånga den vilda tjuren på Kreta, döda hydran vid Lerna och hämta amasondrottningen Hippolytes gördel. Samt avlösa Atlas som bärare av himlavalvet på sina skuldror.


AV THEODOR KALLIFATIDES

EN GREKISK TRILOGI: 1. Bönder och herrar / 2. Plogen och svärdet / 3. Den grymma freden.

SERIEN OM KRISTINA VENDEL: 1. Ett enkelt brott / 2. Den sjätte passageraren / 3. I hennes blick.

FRISTÅENDE: Minnet i exil / Utlänningar / Tiden är inte oskyldig / Den sena hemkomsten : skisser från Grekland / Mitt Aten / Kärleken / En fallen ängel / Brännvin och rosor / Berättelser från Kvarnen / I främmande land / Lustarnas herre / April (med Lennart Eng) / En lång dag i Athen / Kvarteret Alabaster / Sidospår / Cypern : en resa till den heliga ön / Vem var Gabriella Orlova? / Ett liv bland människor / Den dubbla längtan / Det sista ljuset / Afrodites tårar : om gamla gudar och eviga människor / Den sista rosen / De sju timmarna i paradiset / För en kvinnas röst : en kärleksdikt / Ett nytt land utanför mitt fönster / En kvinna att älska / Herakles / Mödrar och söner / Vänner och älskare / Det gångna är inte en dröm / Brev till min dotter / Med sina läppars svalka / Ännu ett liv / Slaget om Troja / Kärlek och främlingskap.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789179534813
Title
Herakles
Author
Kallifatides, Theodor
Publisher
Bonnier Audio
Year of release
2006
Binding
CD-skiva
Size
133 x 133 mm Spine width 16 mm
Weight
153 g
Language
Svenska
Description
"Gudarna har skapat världen och gjort sitt. Nu skall vi ställa den tillrätta!"Så säger Herakles och tar på sig den uppgift som skulle göra honom till den störste av alla hjältar i mänsklighetens minne. Han genomkorsade världen och märkte den med sin kropp på samma sätt som två tusen år senare Kristus gjorde det med sin lära. Herakles var kroppens Kristus.Det outplånliga avtryck som Herakles lämnade hos människorna betalade han ett pris för: friheten, rättvisan, kärleken.Vi följer Herakles steg för steg: från osäker och stammande pojke till åldrande krigsherre. Kallifatides roman fångar, förstärker och förmedlar mytens skönhet.Herakles är den mest populäre av alla grekiska heroer, en antik mytgestalt och son till Zeus och Alkmene. Han tvingades genomföra tolv storverk, bland annat att rensa kung Augias stall, fånga den vilda tjuren på Kreta, döda hydran vid Lerna och hämta amasondrottningen Hippolytes gördel. Samt avlösa Atlas som bärare av himlavalvet på sina skuldror.