Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
The Exploits of the Incomparable Mulla Nasrudin

The Exploits of the Incomparable Mulla Nasrudin

Mass Market Paperback. E.P. Dutton & Co., Inc. 1972. 158 pages.

Good Condition. Boken är i ett gott skick. Fin rygg och inlaga. Rikt illustrerad med humoristiska teckningar av Richard Williams. Mycket sällsynt samt eftersökt humor-pärla!

Innehåll

Boken är sprungen ur sufismens filosofi och består av skämt och anekdoter som involverar den kloka dåren Mulla Nasruddin, från Mellanösterns folklore. Historierna om den ojämförlige Mulla Nasruddin har berättats man och man emellan, från Grekland i väster till Afghanistan i öster, ända sedan medeltiden till våra dagar. Ingen vet dock vem Nasruddin var eller ens om han någonsin funnits. I Turkiet och på Balkan kallas han Nasreddin Hodja, i Iran och Afghanistan: Mulla Nasruddin. Det betyder samma sak; en "hodja" eller en "mulla" är en lärare av religiöst slag. I anekdoterna spelar han skiftande roller. Han är både en vis man och en dåre. Än finns han vid kungens hov, än är han en fattig bonde; än är han lärd, än är han knappt skrivkunnig. Vissa historier verkar vara rena dårhistorier, andra är små underverk av finurlighet och visdom. Många av dem har, under de två senaste seklerna, samlats i bokform.

Strax innan han dog uppgav Shah att hans böcker bildar en komplett kurs som kunde fylla den funktion han hade fyllt medan han levde. Som sådan kan The Exploits of the Incomparable Mulla Nasrudin läsas som en del av en hel studiekurs.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish