Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Brev från fängelset

Brev från fängelset

Softcover book.

Very Good Condition. Urval, översättning och inledning av Carl-Göran Ekerwald. Efterord av Klas Gustavsson. Ruin/Tankekraft förlag, 2007. Limhäftad. Mycket gott skick. 233 s.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789185191253
Title
Brev från fängelset
Author
Antonio Gramsci
Publisher
Ruin
Year of release
2007
No of pages
233 pages
Binding
Häftad
Size
135 x 210 mm Spine width 15 mm
Weight
279 g
Language
Svenska
Description
Den 8 november 1926 arresterades journalisten, kommunisten och motståndsmannen Antonio Gramsci av den fascistiska regimen i Italien. Efter en lång häktningstid dömdes han 1928 till tjugo års internering och fördes först till en anstalt i Turi på italienska ostkusten och sedan till Formia söder om Rom. Han dog slutligen på ett sjukhus 1937, fyrtiosex år gammal.

Gramscis insats som kulturfilosof och kritiker av det kapitalistiska samhället har med åren vunnit allt bredare erkännande. Men utöver sina bidrag som intellektuell har Gramsci också efterlämnat ett biografiskt material av stort värde. I hans Brev från fängelset, som här ges ut på nytt i Carl-Göran Ekerwalds urval och översättning, lär vi känna privatpersonen Gramsci. Vi får ta del av hans omsorg om familj och vänner på utsidan, och vi följer honom i hans dagliga kamp mot fängelsetillvarons fysiska och moraliska umbäranden. Tillsammans utgör breven ett slags livsåskådning i miniformat och ett gripande dokument över det politiska engagemangets villkor.

Boken gavs senast ut 1981, och för urvalet står Carl-Göran Ekerwald. Klas Gustavsson har försett boken med ett nyskrivet efterord.

Boken ges ut i ett samarbete mellan Ruin och Tankekraft förlag.